Kapitel 7 Bygg ditt nätverk! Från julkort till affärsluncher

”Det som hjälper människor, hjälper affärer. ”

Leo Burnett

Att ha ett nätverk som egenkonsult är inte viktigt – det är praktiskt taget livsnödvändigt! Med ett bra nätverk får du hjälp och stöd att hitta nya affärer, du får hejarop i goda tider och en hjälpande hand när det behövs, och du har människor utanför familjen att dela utmaningar, skratt och luncher med!

Många av konsulterna i NOX-nätverket menar på att deras nätverk varit deras största tillgång när det startat företag. Det är tack vare goda relationer med före detta kollegor, kunder, studiekamrater och chefer som de fått sina roligaste och mest lönsamma uppdrag.

Nätverkande kan låta stort och avancerat, men handlar i grunden om att ta hand om och underhålla goda relationer. Vissa har ett brett och generöst nätverk redan när de startar sin verksamhet, medan andra behöver lägga mer tid på att hitta nya typer av kontakter.

Gemensamt för alla är dock att ens befintliga nätverk ofta visar sig vara ovärderligt i uppstartsfasen av företaget.

När jag startade min verksamhet nätverkade jag brett och bokade möten med tidigare kontakter. Det var otroligt värdefullt, men inte alltid på det sätt jag väntat mig! En gång dök jag upp på ett inbokat möte en vecka för tidigt och det ledde till att jag sprang på en gammal kollega som hade behov av just mina tjänster. Om du jobbar aktivt med ditt nätverk, vågar presentera dig och vad du är bra på, så dyker möjligheter upp förr eller senare!
/Jessica Mclellan

Mitt bästa tips är att prata med de du känner: berätta om vad du behöver, bolla idéer och be om hjälp – de allra flesta hjälper gärna till! Min syster har en verksamhet inom social innovation som heter refo.nu. Varje torsdag lägger de ut en skylt på Facebook om vad de behöver för stunden. Det kan vara överblivna sugrör, en symaskin, hjälp av en PR-person eller kontakter inom något område. Jag känner ingen som tydligare har visat vad de behöver, och så får de också en industrisymaskin som annars stått på vinden och dammat eller ett möte med näringsministern!

Själv berättade jag för några kompisar i mitt nätverk om den startup inom IT där jag är verksam. De sprudlade av idéer och personer som borde hjälpa till. Över en lunch hade jag dels fått hjälp att skriva ett överlåtelseavtal, dels fått tre kontaktpersoner som kan vara kritiska referenser av vår idé, samt en kontakt till en investerare för externt kapital som vi efterfrågade just då!

/Christina Eriksson

Jag försöker hålla kontakten med några av mina före detta kollegor som jag kommit närmast, på olika sätt. Det kan handla om något email ibland, ett telefonsamtal då och då, men även om att ses med jämna mellanrum. Det behöver inte ta jättemycket tid i anspråk att träffas någon eller några gånger per år. Det kan räcka med att ta en lunch tillsammans eller gå ut efter jobbet på en after work. Förutom att det är trevligt att ses ibland så får jag även höra vad de jobbar med och vilka tekniker och ramverk som efterfrågas just nu på marknaden. Även konsultföretag som NOX erbjuder fantastiska tillfällen att träffas och knyta kontakter och höra om nya spännande uppdrag. Vid flera tillfällen har jag också fått tips om nya uppdrag direkt från mina kontakter. De flesta gångerna har det dock inte passat att byta uppdrag, men nu den senaste gången passade det perfekt! Så nu när detta skrivs är jag på gång att byta arbetsplats - tack vare ett tips från en gammal kollega! Och jag har lovat att bjuda honom på en lunch som tack för detta.

/Michael Cavén

För vissa människor kommer det naturligt att ha ett brett kontaktnät som de underhåller med luncher, meddelanden i sociala medier, telefonsamtal, träffar och resor. Medan det för andra känns mer som ett ”jobb” att hålla relationer levande. Oavsett vilken kategori du tillhör är det bra att tänka på att det faktiskt kräver både tid, planering och disciplin att underhålla sina kontakter. Som egenföretagare är det lätt att uppslukas helt av sina uppdrag och glömma bort att höra av sig till folk man gillar. Men att träffa gamla kollegor, leverantörer eller kunder är inte bara energigivande och socialt trevlig, det är också en möjlighet att få nya uppdrag eller starta nya samarbeten. Så använd din tid smart, ägna en stund i början eller slutet av varje vecka åt att boka in frukostmöten, luncher eller AW med människor du gillar!

Tycker du att det är svår att hitta tid för nätverkande? Är en öl efter jobbet inte din stil? Tänk utanför boxen: bjud ut någon i ditt nätverk på en träningsdejt, ses på en konstutställning eller föreslå en kvällspromenad.


Jag försöker vika en eftermiddag i veckan till nätverkande och eget arbete med företaget. Då bokar jag in möten, ofta lunch eller frukost, med personer jag trivs med. Då får man både inspiration, jobbar med relationen och får tillfälle att fundera över nya affärsmöjligheter. Ett annat kul sätt att jobba med relationer är att försöka hitta ”gemensamma nämnare” där man får möjlighet att träffas flera kring något som binder en samman. Rent krasst hinner man sällan underhålla alla kontakter när man är sin egen, och vissa kanske får ligga på sparlåga från tid till annan, vissa kanske man kan ”klumpa ihop” och träffa i grupp – det blir lite ”kill your darlings”, men ett minimum är iallafall att ha kontakterna sparade på tex LinkedIn, det ger överblick och koll på om någon byter arbetsplats.

/Irene Ström

Som egenföretagare kan det kännas viktigt att höra till ett sammanhang och ha andra likasinnade att samarbeta med. Det som är viktigt är att tydligt formulera ömsesidiga förväntningar på varandra i ett samarbete. När jag startade min verksamhet hade jag som mål att under första året skaffa mig åtminstone en samarbetspartner. Jag träffade många som ville samarbete med syftet att komma ut i uppdrag. Det jag kom till insikt om så småningom var att det viktiga för mig med ett samarbete var att kunna testa mina idéer, få energi och hämta inspiration till att hitta mina egna uppdrag. Sedan är det en bonus – men inget måste – om man kan hitta ett gemensamt uppdrag!

/Jessica Mclellan

Om du tillhör den lyckliga skaran som har ett bra nätverk så glöm inte att använda det åt båda hållen. Se till att personerna i ditt nätverk har verklig nytta av dig också! Vårda dina kontakter genom att vara hjälpsam och generös. Om du hjälper dina nätverksvänner med nya uppdrag, kontakter eller samarbeten är chanserna stora att de gör detsamma för dig!

Men att nätverka handlar inte bara om att underhålla dina kontakter och vara hjälpsam. Det handlar också om att vara proffsig och trevlig i alla situationer. Genom att avsluta samarbeten på ett schysst sätt, vara lyhörd och inte prata skit om uppdragsgivare, kollegor eller andra leverantörer så skaffar du dig ett gott rykte, och du riskerar inte att få onödiga ovänner.

Ha en professionell och positiv relation till alla dina affärspartners, säljare, kunder, leverantörer och kollegor! Förr eller senare stöter ni på varandra igen och då underlättar det nya affärsmöjligheter. Ett exempel på detta är att jag hade möjlighet att börja på ett konsultbolag och gick igenom en intervjuprocess. Då dök ett annat erbjudande upp och jag fick på ett professionellt sätt avbryta processen utan att skapa en dålig relation. En tid senare fick jag som egenkonsult uppdrag via det konsultbolaget och det ledde till ett bra samarbete därefter.

/Rami Ladho

När jag startade eget var jag redan IT-konsult på ett konsultbolag. Jag arbetade en hel del med rekryteringen av uppdrag. Jag gjorde då en lista på diverse tänkbara kontakter. När jag startade eget bolag fortsatte jag att hålla kontakten med dem via luncher och julkort. Under dessa 30 år som konsult har jag hela tiden månat om mitt nätverk som utökats via olika uppdrag jag haft. Olika grupperingar har träffats och träffas. Det är trevliga personer som det är kul att hålla kontakten med. När jag behöver ett nytt uppdrag är det många som jag kan höra av mig till för kontakter och tips. Samtidigt har jag alltid ställt upp och försökt hjälpa till när andra hört av sig till mig!

/Susanne Grenerts

Jag jobbade som konsult i ett par år bredvid en kollega och vi blev så småningom goda vänner och vi höll kontakten efter att vi båda slutat där. En gång när jag precis börjat ett nytt uppdrag blev jag ombedd av IT-chefen att kika närmare på en CV för en konsult som skulle anlitas. Jag tänkte att min kompis hade bättre CV och eftersom han var utan uppdrag just då nämnde jag det för IT-chefen som gärna ville träffa honom. Ett möte senare fick min kompis uppdraget som varade ett par år! Några år senare var det omvända roller. Sent en eftermiddag fick jag ett samtal från min kompis som jobbade på ett konsultuppdrag hos en ny snabbväxande kund. ”Du måste komma hit, vi har massor att göra och vi behöver din hjälp.” Jag kontaktade VD:n på kvällen och bokade ett möte. Mötet gick bra och jag började jobba redan nästa dag – på ett roligt uppdrag som varade i ett och ett halvt år!

/Pekka Sihvo

Har man inte tiden eller kraften att lägga på att underhålla sitt nätverk genom att träffa enskilda personer så kan man gå med i befintliga nätverk inom sin bransch eller utnyttja de nätverks- och mingelträffar som olika konsult- och säljbolag anordnar. Ett annat sätt att få ett ”nätverk på köpet” är att dela kontor med andra företagare eller söka sig till olika former av företagshubbar och caféer inriktade mot småföretagare och samverkan.

Skaffa dig ett nätverk av bolag som kan hjälpa till med sälj! För mig har det inte bara lett till jobb, utan också till många trevliga inbjudningar till olika sociala sammankomster, som AW:s, resor och konferenser. Genom att delta på det som verkar roligt och intressant växer nätverket ännu mer under trevliga former. Det har också ökat mina möjligheter att hitta roliga och bra uppdrag.

/Rosmarie Östlund

Mitt råd är att du så fort du har en idé om att du ska starta företag så börjar du leta efter nätverk du kan vara med i eller kan starta själv. Det kan vara nätverk inom den bransch du ska verka inom, t ex ekonomi eller bygg. Eller nätverk inom företagande där alla är i samma situation som du. Jag har fått flera vänner som jag troligen kommer att ha kvar hela livet genom just den typen av nätverk. Det finns många olika nätverk som ordnar träffar, föreläsningar och mässor. Jag som är konsult är med i ett flertal konsultnätverk och har själv varit med och startat två nätverk som jag har saknat. Ett av dem är ett nätverk där alla ska ha mycket energi, vara positiva och vara ärligt intresserade av att stötta andras affärsidéer. De träffarna längtar jag verkligen efter!   

/ Ylva Johansson

Som mindre företag har man idag många möjligheter att hyra plats/del i ett kontorshotell, vilket kan vara utvecklande för ens affärer. Jag sökte själv efter en mindre kontorsyta då vi blivit fler i företaget och tittade på flera kontorshotell. Genom att göra besök och kolla upp vilka företag som finns där kan man hitta företag att samarbeta med och hitta gemensamma affärsmöjligheter.  /Lezgin Serin

Mark McCormack, grundare av IMG Group, som bla företrädde Björn Borg, Mats Sundin och Tiger Woods lärde sig tidigt att folk gillar att göra affärer med personer de känner. Så hans enkla budskap har alltid varit “skaffa många vänner och ett brett kontaktnät”.

Jag har varit konsult och egenföretagare i över 20 år och de allra flesta uppdragen har jag fått genom att någon jag känner ringer mig och frågar om jag vill och kan ta mig an ett uppdrag. Jag hade precis avslutat ett ganska långt konsultuppdrag och på min första “lediga” dag ringer telefonen. En god vän sedan många år frågar om jag har full beläggning eller om jag har möjlighet att ta mig an ett uppdrag på den arbetsplats där hon jobbar. Samma eftermiddag hade jag möte med uppdragsgivaren som hade ett akut behov av en senior och erfaren projektledare. Mötet avslutades med ett handslag och dagen efter började jag det nya uppdraget. Utan ett brett kontaktnät (och ett gott renommé) hade jag inte fått det uppdraget. Så jag kan bara instämma med vad Mark McCormack sa: skaffa många vänner och ett brett kontaktnät så ökar chanserna markant att göra bra affärer.

/Pär Hellström

Checklista: 10 tips för dig som vill bygga ditt nätverk

o     Gör upp en plan för ditt nätverkande: vilka vill du nätverka med och hur får du in det i ditt schema.

o     Lägg lite tid varje vecka på att planera upp träffar/möten i med personer i ditt nätverk, och på att ses/höras!

o     Var hjälpsam! Genom att hjälpa andra i ditt nätverk ökar sannolikheten att de rekommenderar och tipsar andra om dig och ditt arbete.

o     Använd högtider som påsk, jul och midsommar som förevändning för att höra av dig och skicka personliga hälsningar till personer i ditt nätverk. Särskilt viktigt till personer som du av olika anledningar inte har träffat på ett tag.

o     Gå med i konsult- och säljnätverk och gå på de evenemang som de anordnar, för att träffa fler i liknande situation.

o     Har du svårt att hitta ett nätverk som matchar dina intressen och behov – starta ett eget! Fördela ansvaret för träffarna mellan er i nätverket så blir det inte så betungande att ses regelbundet.

o     Underhåll ditt nätverk regelbundet och hör inte bara av dig när du behöver hjälp med något! 

o     Sök dig till miljöer som underlättar nätverkande, exempelvis co-working-caféer, öppna företagshubbar och kontorshotell för att knyta nya kontakter och hitta nya samarbetspartner.

o     Var aktiv med att berätta om dig själv och din verksamhet för människor du träffar. Möten med människor som ger en uppdrag och samarbeten kan uppstå på de mest oväntade ställen, och inte bara på säljmöten!

o      Skaffa många vänner – och undvik att skaffa dig ovänner!

 

NOX CONSULTING SUMMERAR & REKOMMENDERAR:

Ditt nätverk är din största tillgång när du startar eget som konsult! Det är tack vare människor runt omkring dig som du hittar nya uppdrag, skapar nya samarbeten och får nya idéer. Några av tipsen i detta kapitel har tagit upp hur viktigt det är att skapa positiva relationer och vara schysst och hjälpsam i sitt nätverk. På samma sätt är det viktigt att vara schysst mot sig själv och vara öppen för att man från tid till annan behöver hjälp utifrån. En del är rädda för att visa sina svagheter och vill helst inte berätta för andra om det som känns svårt. Men genom att öppna sig för personer man litar på i sitt nätverk ökar ens chanser att lyckas. För de allra flesta i ens nätverk vill inget hellre än att man ska lyckas och blir bara stolta och glada över att blivit tillfrågade om råd och hjälp!