Maria Langes konstutställning #sidebyside


  • NOX Place

I april 2012 besökte Sverre Sverredal och Maria Langen Nordkorea. Sedan dess har intresset för utställningar, föreläsningar och samtal kring bilderna fotograferade i det mytomspunna landet varit stort. Så stort att fotoprojektet nu har vidareutvecklats efter en resa till Sydkorea, i april 2015. Den 21-27 augusti blir det premiärvisning i Stockholm. 

På temat #sidebyside ställer fotografen Maria Langen ut bilder från Nordkorea och Sydkorea. Kanske som ett sätt att utmana sitt eget fotografiska tänkande, kanske för att möta omgivningens nyfikenhet – eller helt enkelt bara för att bjuda in till en stunds trevlig samvaro i skuggan av världens konflikter. I fokus är koreanska vyer, gatumiljöer och människor i rörelse.

August 10
Kidz Academy
September 16
NOX Frukost