About

NOX Brewing 2018.png

Vi laddar för Oktoberfest!

Smaka, lär dig mer & testa att brygga ditt eget öl tillsammans med NOX

 
 

Under mars börjar vi ladda upp för vår alldeles egna oktoberfest!

Tillsammans med vår egen bryggare Peter Åström och vår Sommelier Tobias Nyberg har vi på NOX satt ihop ett provnings, och utbildningskoncept inom öltillverkning som vi vill bjuda in alla NOX egenföretagare till.

NOX Brewing 2018!

13:e Mars

Ölprovning under ledning av Tobias Nyberg. Vi testar ett antal ölsorter och befäster vårt intresse för denna heliga dryck.

12:e Juni

Vi får ta del av en liten utbildning i bryggarkonst tillsammans med Peter som under många år bryggt sitt eget öl. Idag driver Peter något som kan liknas vid ett nano-bryggeri ute i Bromma och vi kommer få testa hans öl. Vid detta tillfälle laddar vi upp för att i oktober kunna presentera de öler vi nu fått kunskap om att själva producera.

11:e Oktober

NOX Brewing competition går av stapeln! Under organiserade former testar vi de öler som vi själva producerat och korar årets NOX-bryggare 2018!

 

Bakgrund:

Det skall villigt erkännas att vi som arbetar på NOX är relativt sena på bollen. I nätverket har vi många entusiaster som i varierad omfattning brygger sitt eget öl för privat eller semikommersiella ändamål. Men nu vill vi på NOX vill utmana dig som är deltagare i nätverket att i en prestigefylld tävling brygga ditt eget öl och presentera din färdiga produkt i det vi kallar för NOX Brewing 2018!

Att brygga öl i sin allra simplaste form är inte överdrivet komplicerat. Det är trots allt bara tre grundingredienser att hålla koll på. Att köpa ett startkit som innehåller allt du behöver, utom vatten, startar på en prislapp runt 350 Sek. Men törs du inte ta steget och testa själv så är du välkommen att delta vid samtliga tillfällen, men utan chansen att vinna pris i oktober.

NOX Brewing är inte bara starten på en ny fritidssysselsättning för ett par månader framöver, och en gemenskap i gemenskapen. Det är också ett tillfälle att få professionella tips kring ölbryggning och en tävling där du har chansen att vinna pris för bästa öl! 

Många har säkert redan batcherna klara och kan på given signal ställa upp med sina allra bästa produkter, men vi vill uppmuntra fler att komma igång med bryggandet och hinna klart med jäsningen innan tävlingen drar igång. Därför startar vi redan i februari men håller tävlingen först i oktober.

 

Tävlingsregler:

Oavsett om du vill brygga lager, ALE, IPA, APA, Stout, pilsner, blond, brown, passion, etc. så är du välkommen att ställa upp i NOX brewing. Kriterierna för att få delta är att du själv producerat det du presenterar, att produkten är tappad i lämplig behållare och att den har ett namn. Sen är det bara att hoppas på att ölgudarna är på din sida.

 

Anmälan och prislapp:

Att anordna provningar och tävlingar kräver vissa förberedelser och deltagarantalet kan inte vara för för högt. Därför erbjuder vi 30 platser till NOX brewing 2018. Vid sidan av de produkter du behöver införskaffa för att kunna producera eget öl så har vi ett självkostnadspris för ölprovningen som ligger på 300:-/ pp. I det ingår även ett fräscht NOX Brewing 2018-ölglas.

Anmäl dig till NOX Brewing 2018 i via länken nedan. Fyll sedan i dina uppgifter och börja brygga! Vi ses i Mars!

Anmälan görs här. Betalningsinformation skickas ut när det böjar närma sig. Varmt välkommen!