200 CIO:ER OCH BESLUTSFATTARE INOM IT SAMLADES FÖR ATT TA ANSVAR FÖR HÅLLBAR IT

Igår gick CIOCO2 Conference av stapeln, en halvdagskonferens där 200 CIO:er, beslutsfattare inom IT och hållbarhetschefer samlades för att inspireras och dela erfarenheter kring hur vi bygger hållbar IT. Syftet med konferensen var att höja förståelsen för det klimatavtryck som IT och digitalisering utgör, och inspirera fler att ta ansvar för att bygga hållbara lösningar. 

Eftermiddagen varvades med både föreläsningar och gruppdiskussioner. Bland annat presenterade forskaren Mike Hazas den senaste forskningen inom hållbarhet inom IT, med fokus på den osynliga påverkan som bland annat streaming, sociala medier och spelande har på internet och datacenter. Deltagarna fick också ta del av föreläsning från Anna Mossberg från Swisscom om om styrelsens roll för hållbarhetsarbetet, de senaste trenderna från Anders Gunnarsson på Gartner, Elsa Westin och Tina Runesson från Gaia Gein om hur du börjar för att adressera hållbarhet i din organisation och Jakob Lindström från Almi om hur CIOCO2’s verktygslåda fungerar i praktiken.

Konferensen hostades hos Skandia och bakom initiativet CIOCO2 står NOX Consulting. Initiativet backas av ett stort antal CIO:er i både privat och offentlig verksamhet. Läs mer om initiativet här:  www.cioco2.com

200 CIO:ER OCH BESLUTSFATTARE INOM IT SAMLADES FÖR ATT TA ANSVAR FÖR HÅLLBAR IT
Lisa Hartikainen 22 februari, 2023
Dela detta inlägg
NOX CONSULTING VINNER RAMAVTAL MED SVENSKA SPEL