HUR FÅR JAG MITT FÖRSTA UPPDRAG SOM EGENFÖRETAGARE?

Kanske har du precis tagit steget till att bli egenföretagare eller kanske funderar du på att ta klivet ut i det fria - oavsett så är ditt första uppdrag det viktigaste för din resa som frilansande konsult. Vi har sammanfattat våra 3 bästa tips för att landa ditt första gig som egenföretagare:

Tips #1 - Bygg relationer med dina samarbetspartners

Identifiera ett par samarbetspartners som du vill ska hjälpa dig på din resa att hitta ditt första uppdrag, och lägg tid på att bygga relation med dem och skapa förtroende. Det kan vara konsultförmedlare, konsultbolag eller andra säljkanaler som har ett nätverk av kunder som är intresserade av din kompetens. Du är så mycket mer än din konsultprofil (CV) så lägg extra krut på att nätverka och lära känna dem du ska samarbeta med. En samarbetspartner som känner dig och vet vad som är viktigt för dig på ett uppdrag kommer att hjälpa dig både på kort- och lång sikt.

Tips #2 - Bygg nätverk digitalt och fysiskt

Skapa ditt professionella nätverk av vänner, tidigare kollegor och andra frilansare, och gör dem medvetna om att du söker uppdrag. Se till att ha en schysst LinkedIn-profil och var inte rädd för att connecta med intressanta personer eller kunder. En post på LinkedIn har hjälpt många av våra egenföretagare till ett första uppdrag, så var inte rädd för att använda sociala medier för att låta andra veta vad du vill göra och att du är tillgänglig.

Tips #3 - Lägg tid på din konsultprofil

Din konsultprofil är oftast nyckeln till ditt första uppdrag! Det är den första möjligheten för dig att sälja in dig själv till kund och få komma vidare till intervju. Vanligtvis läser en kund väldigt många konsultprofiler, så se till att din profil representerar dig på rätt sätt. Förutom att säkerställa att den är visuellt snygg, se till att du har en bra bild, att du presenterar dina kompetenser tydligt, och att det snabbt går att få en översikt på vad du är bra på. Om du matchar för flera olika roller så gör olika konsultprofiler där du understryker dina styrkor i respektive konsultprofil. Här kan du ladda ner våra bästa tips för en lyckad konsultprofil. 

Om du vill ha fler tips på hur du lyckas med ditt första uppdrag - registrera dig hos oss så hjälper vi dig gärna att hitta rätt!

Lycka till!

HUR FÅR JAG MITT FÖRSTA UPPDRAG SOM EGENFÖRETAGARE?
Lisa Hartikainen 18 november, 2022
Dela detta inlägg
FRÅN UTVECKLARE TILL ARKITEKT - NOX'AREN JESPER TIPSAR