Att leda effektiva team

Med hjälp av den senaste hjärnforskningen

Anmälan stängd

Det enda vi vet med säkerhet är att morgondagen innebär allt större förändringar, både för oss som individer och för våra organisationer. Vi på NOX är därför glada att tillsammans med Capacio AB få välkomna dig till en eftermiddag med fokus på hur vi leder effektiva team i en värld som ständigt förändras!

Med utgångspunkt i hur vår hjärna fungerar är det här ett event för dig som vill utveckla din förmåga att leda team. Vi har bjudit in författaren till boken "Hjärnboll" och specialistläkaren i psykiatri, Predrag Petrovic, som på ett enkelt och roligt sätt kommer att hjälpa oss att förstå hur vår hjärnas sätt att ta in information, processa och sedan agera, relaterar till ledarskap.

Under kvällen kommer vi att fördjupa oss i hur hjärnan fungerar som utgångspunkt för att förstå hur vi kan leda effektiva team. Vi kommer få roliga och intressanta forskningsrön från bl.a. hur framgångsrika fotbollsspelare processar information och sedan dra paralleller till hur det kan vara relevant i vår egen vardag. Vi kommer att diskutera vad "exekutiva funktioner" är och på vilket sätt de blir viktiga att förstå både oss själva men även när vi leder andra.
 
Vi vet att det bästa lärandet sker i dialog och samtal så självklart kommer eftermiddagen att erbjuda möjlighet att diskutera dina tankar kring ämnet och chansen att ta del av andras klokskap.

Vi bjuder på dryck och lättare förtäring, varmt välkommen!

 Agenda

16.45
Registrering och mingel
17.00
Introduktion och välkomnandeHelena Sjöström - Vice VD på NOX
17.05
Presentation
Predrag, pratar om vad kognitionsforskningen lär oss kring hur vi leder effektivt. Han delar även med sig av forskningen från boken Hjärnboll och spännande findings.

Predrag Petrovic - Läkare, hjärnforskare och författare. Medgrundare av Capacio AB
17.35
Q&A
Ställ dina frågor till Predrag
17.45
Paus
Fritt mingel och påfyllning av energi
18.00
Gruppdiskussion
  • Hur leder vi i en allt mer föränderlig värld?
  • Hur kan man använda sig av kognitiva profiler inom företag och ledningsgrupper?
  • Vad är en ”bra” kognition?
  • Hur kan man förbättras utifrån den kognitiva profil man har?

18.20
Sammanfattning och SummeringVi går igenom det som lyfts i diskussionsgrupperna och våra främsta key-take-aways från kvällen. 
18.30
Fortsatt mingel


Talare

Predrag Petrovic

Predrag är medgrundare till Capacio AB och docent inom kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet. Han arbetar dessutom som överläkare inom psykiatrin. Hans forskningsområde handlar om hur den mänskliga hjärnan bearbetar information och skapar våra tankar, känslor och beteenden. Han studerar både hur kognitiva processer kan ge upphov till mental ohälsa men även hur samma processer kan stärka vår förmåga att lyckas och må bra. I dagens föreläsning kommer han att tala om kognitiva profiler, hur apor jagar, stress, seriekopplade hjärnor och vem som egentligen är chef i Barcelona FC.

 I samarbete med Capacio AB

Människor är komplexa och dynamiska, liksom världen omkring oss. Det är därför viktigt att kunna komplettera våra subjektiva uppfattningar med bedömningar som fullt ut fångar och förklarar denna komplexitet i beteende och prestation samt relaterar till förändringar i miljön.

Traditionella psykologiska tester bygger främst på personlighetsenkäter som fångar individens subjektiva syn på sig själv, samt förmågestester, eller logiska tester, som mäter förmågan att lösa en viss typ av problem i en oförändrad miljö.

Genom att kombinera befintliga tester med kognitionstester från den moderna hjärnforskningen fångas tankens och beteendes dynamik bättre och beteende man får en skarpare och mer exakt grund samt ökar insikt och prognoskraft i hela talangprocessen.

Läs mer på www.capacio.com


Datum & Tid
torsdag
8 juni 2023
17:00 19:00 Europe/Stockholm
Plats

NOX Consulting AB

Brahegatan 2
Stockholm 114 37
Sverige
info@noxconsulting.se
Få vägbeskrivning
Organisatör

NOX Community

noxcommunity@noxconsulting.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.