Power Platform

Kanske det mest kraftfulla verktyget du har till hands men inte nyttjar (till fullo)

Anmälan stängd

Något som vi alla strävar efter är att hitta sätt att optimera vår tid, för att kunna fokusera på det som verkligen är viktigt och nödvändigt i livet. Historiskt har detta ofta inneburit en kombination av Post-it-lappar, Excel, uppgifter i Outlook, eller i vissa fall, skräddarsydda system utvecklade specifikt för ändamålet (även om dessa inte alltid har fungerat helt problemfritt). 

Till kvällens event har vi bjudit in två experter inom utveckling och arkitektur för att hjälpa oss  att belysa verktyg för att öka den egna produktiviteten men också försöka visa på ett större perspektiv där dessa verktyg kan användas som hela företagslösningar. 

Power Platform, vad är det? Vad kan man göra med det? Var är dess plats i vardagen och i företagsprocesserna? 

För att få en bättre förståelse och ge lite inspiration kring hur Microsoft Power Platform och "No Code" och "Low Code" teknologier kan främja innovation och effektivitet, kommer vi att visa några exempel på vad som kan skapas med Power Platform och hur man kan dra fördel av Microsofts produkter genom att integrera dem med varandra. 

Efter workshopen är förhoppningen att du har:

  • Fått en större förståelse för hur Power Platform fungerar
  • Fått inpsiration och kunskap om hur du kan använda det
  • Do´s, don´ts och should´s med verktyget

Vi bjuder på dryck och lättare förtäring, varmt välkommen!

Detta event är för dig som är frilansande IT-konsult och är ansluten i NOX Community.

 Agenda

17.00
Registrering och mingel
17.15
Power Platform
Presentation av Estrella Durrant och Zeke Pranjic
17.45
Nätverkspaus
Fritt mingel och påfyllning av energi
18.00
Gruppdiskussion/Case Study
- Vilka processer kan automatiseras eller åtminstone optimeras? Hur kan man använda Power Platform för att snabbt och enkelt utveckla lösningar?
- Is the juice worth the squeeze - är det värt att automatisera bort det? Finns det andra incitament som kan vara värda att utveckla lösningen för?
- Hur förändrar "No Code" och "Low Code" plattformar landskapet för verksamheter, utvecklare och IT-avdelningar? Hur kommer arbetsmarknaden och yrkesroller att påverkas?
18.45
Sammanfattning och Summering
Vi går igenom det som lyfts i diskussionsgrupperna och våra främsta key-take-aways från kvällen.
19.00
Tack!

 Talare

Estrella Durrant

Egenföretagare och Systemutvecklare

Estrella är en erfaren systemutvecklare och lösningsarkitekt inom Microsoft/.NET. Hon kombinerar ny teknik med affärstänkande och får ofta en nyckelroll i sina projekt. Efter att ha skapat system i Excel, Word och PowerPoint och web för en kund inom finansbraschen, väcktes hennes nyfikenhet för Power Platform när den lanserades. Hon blev intresserad av hur hon kunde integrera de olika Office-programmen och skapa mer effektiva verktyg med hjälp av plattformen.

Hon är imponerad av den snabba utvecklingen av Power Platform och funderar på hur AI, "No Code" och "Low Code" teknologier kommer att påverka framtida systemutveckling. Hon är starkt övertygad om att systemutvecklare, istället för att se dessa teknologier som ett hot, kan anpassa sig och lära sig hur man på bästa sätt drar nytta av sina programmeringskunskaper samtidigt som de utnyttjar plattformen på bästa sätt för kunna bygga bättre system, snabbare.Zeke Pranjic

Lösningsarkitekt Dynamics/Power Platform på Amanzia

Zeke har jobbat de senaste 7 åren med Microsofts Dynamics CRM som har vuxit något enormt på bara de senaste 2 åren. 
Från att ha varit ett nischat verktyg till att utgöra ett hörn av tidigt exempel av det som idag kallas Power Platform. Något som inte längre enbart syftar till att vara ett stöd för kundvård utan så mycket mer. 

Zeke har en blandad teknisk bakgrund och kom in på Dynamics/Power Platform av en slump. Han har sedan dess varit inblandad, både högt och lågt, i stora och små implementationer.

Datum & Tid
tisdag
20 juni 2023
17:00 19:00 Europe/Stockholm
Plats

NOX Consulting AB

Brahegatan 2
Stockholm 114 37
Sverige
info@noxconsulting.se
Få vägbeskrivning
Organisatör

NOX Community

noxcommunity@noxconsulting.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.